Emily Sørensen er tegneserieskaper og illustratør som har laget mest tegneserier i fanzine-format (små hefter, stiftet i ryggen) men brygger på en på en lengre bok som forhåpentligvis snart er klar for servering. Hun har levert historier til to Überantologier, Troll i ord og Kittelsens skog, som har imponert alle og enhver. Überpress tok en prat med Emily:


Instagram Nettside Kjøp meg en kaffe!

Jeg heter Emily, er 26 år, og definerer meg som tegneserieskaper, illustratør og entusiastisk sjokolademonster. Tidligere har jeg vært med på forrige Überantologi, Kittelsens Skog, og utenom det laget korte tegneserier som fram til nå har vært selvpubliserte. Alt jeg lager ender alltid opp med en absurd eller overnaturlig vri, og jeg har for lengst sluttet å stille spørsmål ved det. I blant må man bare ri bølgen og håper på det beste.Når ble du interessert i tegneserier og hva er så fascinerende med dem?

Jeg har alltid likt tegneserier og da jeg var liten ville jeg bli forfatter (og flyvertinne), og det var vel det unge lesehjertet mitt som utviklet interessen for å fortelle historier. Det var bare naturlig at det blødde inn i tegneinteressen og skapte dype ambisjoner om å bli tegneserieskaper. Det som fascinerer meg med tegneserier, er at det er så mange måter å fortelle en historie på, fordi alle gjør det på sin egen måte. Du trenger ikke følge en mal, bare prøve deg fram og finne et uttrykk som fungerer best for deg selv.Har du noen gode råd til de som vil starte å lage tegneserier og hva slags tegneserier de bør lese?

Ikke gjør som meg og planlegg en lang, episk greie på flere hundre sider som du aldri kommer til å gjennomføre. Start heller smått, finn en måte å gjennomføre det på, og plutselig har du et ferdig verk som du kan vise fram. Men hva du bør lese, det kommer helt an på hva en liker; tegneseriesamlingen min er veldig wholesome, med vekt på fine farger og stiler som inspirerer meg. Løsning: gå på Outland og bruk alt for mye penger på bøker som fanger blikket ditt, så kan du gråte over økonomien din senere. Det er viktig å lese tegneserier for å lage dem. Støtt gjerne din lokale serieskaper og mindre forlag i samme slengen.