Mac og Andreas Håndlykken har siden oktober 2019 jobbet med oppfølgeren til Ingen visste: Del 1. Überpress er stolt over å avsløre forsiden til den Norske og Engelske utgaven av neste kapittel om historien om Ti og Ruby.

Ingen visste: Del 2

Forsiden til den Norske utgaven


Mac&Andreas har laget stripeserien “4AM” (Utgitt på nett, samlebok og som gjesteserie i “Kollektivet” og “Rutetid”) , bidratt til to Überantologier, gitt ut boken “Ingen visste del 1” på norsk og engelsk, samt diverse illustrasjons- og tegneserieoppdrag. (Bl.a. Ontonauts og Aukrust i Hundre.)

Det er snart et år siden siden første bok ble lansert, har det forandret livene deres på noen som helst måte?

Livene våre er mye det samme, men horisontene våre har definitivt blitt utvidet! Vi har fått lesere fra alle kontinent, og vi har gjennom det blitt kontaktet av mange fine mennesker vi ellers aldri ville hatt kontakt med.

Dere ble nominert til Kulturrådet sin tegneseriepris, tror dere at neste bok også blir nominert?

Å bli nominert var vanvittig stort for oss, men vi tør ikke å forvente en ny nominasjon - men man kan jo håpe!

En engelsk versjon ble lansert i mars 2020 og det kom inn forhåndsbestillinger fra strengt tatt hele verden unntatt Antarktis. Hva var den rareste og beste bestillingen?

Det er nok ingen bestillinger som skiller seg ut i noen spesifikk retning. Det rareste og beste med det hele har vært å få beskjed fra forlaget om at vi har fått inn bestillinger fra f. eks. India, Australia eller Canada, og vi innser at noe vi har laget skal reise mer rundt i verden enn vi noen gang kommer til å gjøre.

Instagram er viktig for å holde kontakt med fanbasen og dere har mange konkurranser for de som følger dere. Hva er det viktigste dere får ut av det?

Ved å holde konkurranser skaper vi mye engasjement, som gjør at vi får mye kontakt med leserne våre. Det er svært verdifullt å være interaktive, og få direkte tilbakemelding på det vi gjør, og støtten vi får gir oss driv til å jobbe videre. Det at vi har så tett kontakt med folk på Instagram har nok også vært grunnen til at det engelske opplaget har solgt ut.

Hva er tanken bak det nye coveret og hvorfor er den forskjellig fra den engelske versjonen?

Nobody knew: Part 2

Forsiden til den engelske utgaven


Coveret er en tolkning fra en scene i boka.

Den er forskjellig fordi vi ønsket at de to utgavene skulle fremstå som to forskjellige produkter. Det var også en mulighet til å få tatt i bruk to forskjellige cover-idéer.

Überpress og forfatterne satser på at Ingen visste: Del 2, blir ferdig en gang til høsten 2021.