Kjære sorgenfri, andre bind, er nå ute på forhåndsalg og kjøper du i Überpress sin nettbutikk får du et signert trykk med på kjøpet. Boken slippes 1. september. Klikk her for kjøp med en gang.

Forfatteren, Øyvind Lauvdahl, er designer, illustratør og tegneserieskaper. Fra sin deby med tegneserien «En samling fragmenter» (1998) har han utmerket seg med tegneseriebøker og illustrerte bøker som er litt annerledes og underfundige. Med Kjære sorgenfri har han skapt et fiktivt tegneseriereisebrevroman-univers, der en onkel reisende Øyvind utforsker Norges nordligste fylker for å lete etter lokale attraksjoner og uberørt natur. Første bind kom i 2018 og det etterlengtede andre bind av serien kommer nå i september. Boken dykker dypere ned i materien enn første bind, med lokal historie og nyttig fakta om snøfonner.

Det er sannelig den ekte oppdagers nyttigste håndbok til det ukjente.

Øyvind, er bind to en oppfølger, eller del av en serie? Hva er i så fall forskjellen og var det virkelig så mye uoppdaget i våre nordligste fylker til å lage et bind to av kjære sorgenfri?

Kjære Sorgenfri er en tegneseriereisebrevroman i tre deler. Dette er bind to. Bok tre vil være siste akt i denne serien om en drømmende og fordomsfull eventyrers ekspedisjon inn i et av de siste stort sett ukjente områdene på norgeskartet, nemlig Nord-Norge!

Kjære sorgenfri har en instagram-konto, men den er ikke en instagramserie. Fortjener ikke folk å få øyeblikkelig info om alt det de ikke har sett selv, så de kan gå ut og oppdage det?

Kunne jeg gjort dette som en serie korte poster på Instagram? Kanskje. Men det ville blitt et annet verk. Denne serien er nødvendigvis en samling postkort i bokform.

Har den en verdi som en fjellvett-regelbok?

Et viktig punkt i de nye fjellvettreglene er “Vit alltid hvor du er.” Denne utgivelsen vil forhåpentligvis kunne bidra til bedre orientering i fjell og fjord og nord.

Om noen skulle driste seg nordover, vil du anbefale hurtigrute-safari eller fjellvandring?

Svaret på dette spørsmålet ligger i en grundig lesning av Kjære Sorgenfri.

Løp og kjøp!