Oliver Levang - tegneserietegner og illustratør med lang fartstid, og som har bidratt med nesten 130 sider til Überantologiene opp gjennom årene. Til 2020 antologien, Troll i Ord, bidro Oliver med historien "Flyktig" og som forsidetegner. Antologien er snart å finne i alle landets biblioteker. Überpress tok en prat med den dyktige og driftige tegneserietegneren.

instagram nettside patreon

Hei, jeg heter Oliver Levang og jeg tegner nettserien Hell(P), utviklet sammen med C.Vinter, der karakterene bor i helvete, men konkurrerer om å vinne en billett til himmelen. Jeg har laget en del korte tegneserier til ulike antologier, og jeg har illustrert Lazaretto for BOOM! Studios, skrevet av Clay McLeod Chapman.

Når ble du interessert i tegneserier og hva fascinerer deg med tegneserier?

Det som virkelig vekket interessen min for tegneserier, var da jeg kom over manga, da spesielt Blade of the Immortal. Jeg hadde kun lest tegneserier som liten, men dette var noe helt annet. Det åpnet seg en ny dør for hva tegneserier faktisk kan være. Det var ikke bare tullete striper, Blade of the Immortal hadde en røff tegnestil, vold og badass karakterer, ulikt norske stripeserier og Donald. Tegneserier kunne plutselig være hva som helst og trengte ikke en punchline, humor eller et mål en gang. Det kunne være en observasjon, en atmosfære, et forhold mellom mennesker. Det kunne til og med bare være en utrolig kul tegnestil, som ofte er det som appellerer mest til meg.


Har du noen anbefalinger til de som vil starte med å lage tegneserier, og hva hvilken tegneserier de bør lese?

Jeg anbefaler alltid folk å starte smått. Det er lett å tenke at du vil lage en hel bok, men først må du finne ut om du i det hele tatt kan lage tegneserier. Tegn noe på 2-4 sider og bli ferdig med det. Ikke undervurder gleden og motivasjonen av å faktisk fullføre noe! En annen ting som jeg har gjort mye av er å leite opp «open submissions» til antologier på twitter/tumblr for eksempel. En ekte deadline og et tema har alltid vært den beste motivasjonen for meg.

Personlig syns jeg at Scott McCloud sin Making Comics var veldig inspirerende. Generelt bøker om å skrive bøker/lage film og er veldig relevant som serieskaper.