Vinter har siden 2014 gjort seg bemerket med en rekke tegneserier sammen med Oliver Levang, og sin egen tegneserie Love Spells. Spesielt er hun tilstede i det britiske undergrunnsmiljøet for tegneserier og har bidratt til flere Überantologier, blant annet Troll i Ord. Überpress tok en prat med Vinter om tegneserier og tips om gode tegneserier som du kan lese.

Nettside instagram

Mitt navn er Vinter og jeg kommer fra Stavanger. Jeg er utdannet illustratør og driver for tiden web-tegneseriene Love spells og Hell(P), den siste sammen med Oliver Levang. I tillegg er jeg skaperen bak merket Pride plants, som er en serie med lgbtqia+ merch.

Når ble du interessert i tegneserier og hva fascinerer deg med tegneserier?

Det er vanskelig å huske nøyaktig når jeg ble forelsket i tegneserier. Det var vel da jeg for første gang plukket opp en manga (japansk tegneserie) på Narvesen i Sauda. Det var vel og på den tiden jeg virkelig forstod at jeg var over gjennomsnittet interessert i å tegne. Det var kjekt å etterligne det jeg så i mangaene mine og bli inspirert av de episke fortellingene til å skape mine egne episke fortellinger. Det var ikke før i senere tid, da jeg startet å jobbe for Outland, at jeg startet å lese et enda bredere utvalg av tegneserier. Å oppdage Image comics har vært en av de store vekkerne for meg.

Har du noen anbefalinger for de som vil lage tegneserier, og hva slags tegneserier de bør lese?

Start smått med en eller to sider, lag dem ferdig og gå videre på neste prosjekt. Når det gjelder å lese, så vil jeg komme med et par anbefalinger:


"Chew" fra Image comics, laget av John Layman og Rob Guillory. Panel-inndelingen i denne tegneserien er fabelaktig, og med to Eisner Awards så vet du at det er bra historier. En perfekt action-komedie å plukke opp litt tekniske triks fra!


“20th Century Boys” av Naoki Urasawa. Hvis det er noen som virkelig vet hvordan du får en historie til å flyte, så er det Urasawa. Her er det masse å lære om virkemiddel innenfor historiefortelling. Og siden han har seks priser under beltet, så kan du vente deg en tegneserie som er så livaktig at det er å se en film!