Livsgrisen av Karstein Volle

Buy this
  • kr200.00 NOK

En prekariatisk allegorisk bildebok for voksne, vakre og trygge mennesker.


Dagens Næringsliv: "Den burde leses av alle frilansere i kreative yrker" - Øyvind Holen.

Dagsavisen Fremtiden: "Fiffige ordspill, klekket ut i kritiske tanker om både ny-liberalisme, stivna kjønnsroller og systemet for arbeidsliv." Siri N Moen

Empirix: "Wow! Krutt!" - Anne Schäffer

Morten F Thompsen: "Fantastisk!"

Serienett: "Haustens mest originale teikneseriepublikasjon"


Vi er omgitt av historier om vinnerne. Kinoene er fulle av «aspirational tales», om individene som kjemper mot umulige odds, men gjennom kløkt og flid klarer brasene til slutt.


Jeg lurte på hva dette gjør med oss. Hva med de som ikke klarer seg? Var de latere enn alle andre … eller ikke så smarte som alle andre? Kan vi lettere distansere oss til de som har falt om vi har historier som kun viser vinnerne?


Så jeg lagde en liten allegorisk fortelling om noen som gjør alt rett. Noen som arbeider hardt og flittig. Noen som taper likevel, der brasene er for krappe til å overkomme.


Denne personen blir kjent med Livsgrisen. En slag mannen med ljåen-figur som sniker seg innpå, inntil det er for sent å snu og alt går ad undas.


Livsgrisen er Karstein Volle sin syvende bok på norsk. Han flyttet til Finland i 1999 og er utgitt på flere finske forlag, samt internasjonale publikasjoner som Le Monde diplomatique (internasjonal utgave), Aaargh! (Tsjekkisk antologi) og i Goethe-instituttet sitt anti-rasistiske prosjekt.


Forrige bok på norsk var Muffens, med Knut Nærum, som ble pangyrisk hyllet i rikspressen. Volle er mest kjent for den absurde informasjonsparodien Fakta fra Verden, som ble samlet i fire bøker på norsk. Fakta fra Verden gikk i Dagbladet, Aftenposten og Dagsavisen, samt en rekke utgivelser i Norge, Sverige og Finland.


Livsgrisen er en frittstående oppfølger til boken: «Karstein Volles Skjebner», som kom ut på Jippi forlag i 2012